Tonijntempel in Fuengirola

Abraham Garotte verdiende zijn sporen als chef van het veelgeprezen restaurant Solana. Vorig jaar besloot hij om het roer om te gooien. Het stijlvolle restaurant van vroeger heeft plaats gemaakt voor een taverne waar blauwvintonijn centraal staat: Taberna Salitre.  

 

IMG_2465

In het nieuwe concept worden wel 19 onderdelen van tonijn verwerkt: morillo, mormo, solomillo, cola negra, cola blanca, tarantelo, ventresca, facera,… En ook de bereidingswijzen zijn divers: in stoofschotels, gegrild, gegrild, gepekeld, met uien en zelfs sashimi en tataki, omdat Salitre ook de gastronomische trends van het moment wil integreren.Om je wegwijs te helpen  staan op het onderlegblad van je bord alle delen netjes uitgetekend. En op het menu staat de Engelse vertaling. We proefden de tartaar van tonijn (en misten een krokant toastje), de kroketjes van zeebaars (corvina) en een gegrild stukje tonijn van het vetste en dus lekkerste stuk van de buik (ventresca). De conclusie was dat we snel de rest van de kaart willen ontdekken. De prijzen zijn correct en je kan veel gerechten in tapasvorm uitproberen. Op de kaart staan ook nog enkele traditionele gerechten zoals stoofpotjes.

 

IMG_2461IMG_2462

www.tabernasalitre.es

TELEFOON:
+34 951 407 492

ADRES:
Avda. Ramón y Cajal, 22
29640 – Fuengirola

OPENINGSUREN:
DINSDAG TOT ZATERDAG: 13:00-15:30h y 20:00-23:30h
ZONDAG 13:00-15:30h
MAANDAG Gesloten