RUTE: DORP VAN ANIJS, ZOETEBEKKEN EN KERSTSTALLEN

Tijdens de feestmaanden rijden dagelijks tientallen bussen naar Rute, een onopvallend dorpje verscholen tussen de olijfboomgaarden op de weg van Antequera naar Córdoba.  En dat is de verdienste van Anselmo. Hij  startte enkele jaren geleden met een klein anijsmuseum om de drankjes van distilleerderij Duende te promoten.

IMG_2275

 

Aangestookt door het commerciële succes begonnen ook zijn ambachtelijke collega’s met een eigen museum. Zo kom je dus in één dorpje aan een museum van jamón (ham), aguardiente (brandewijn), mantecados (kerstkoekjes), chocolate (chocolade), azúcar (suikerwaren), turrón (nougat)  en mazapán (marsepein). Tijdens de feestdagen proberen ze elkaar de loef af te steken met de mooiste kerststal.

Productos Garrido bouwt een kerststal in ijs (nacimiento de hielo). Bij de collega’s van Artesanos Galleros staat 2.000 kilogram chocolade tentoongesteld. Ondermeer in de vorm van Sponge Bob en Paus Franciscus. La Flor de Rute tovert met tonnen suiker. Je kan kiezen tussen 100 kg. Pablo Picasso of Salvador Dalí. Daarnaast werden ook de belangrijkste bezienswaardigheden uit Andalusië tot suiker gesmolten en maak je een reis rond de wereld naar de Eifeltoren, de Taj Mahal en Vaticaanstad.

Meer info: http://turismodelasubbetica.es/rute/que-visitar/monumentos-y-lugares-de-interes/

 

 

 

Advertentie