Crisistoeristwandeling

Tot Valentijn 2016 032
Wandelen langs een verborgen pad rondom een deel van het golfterrein. Ooit aangelegd voor een nieuwe urbanisatie maar door de bankencrisis nooit afgewerkt

Het golfterrein ziet er zéér aanlokkelijk uit voor een wandeling. Helaas, de mooi aangelegde paadjes zijn enkel toegankelijk voor golfspelers. Om veiligheidsredenen: zo’n golfballetje aan 240 km/h kan namelijk dodelijk zijn. Maar er is een mooi alternatief.

Rondom het terrein van Alhaurin Golf loopt een verborgen voetpad. Het was eigenlijk de voorbode van nog meer bouwplannen in de buurt. Tot die door de bankencrisis in 2007 bruusk werden afgebroken. De werken aan de wegeninfrastructuur werden stilgelegd maar zorgen nu voor een mooi wandelpad rond het golfterrein. De wandeling start aan het clubhuis. Bij de houten kiosk volg je gewoon het grindpad voorbij het hek.

Tot Valentijn 2016 036

Vanaf daar neem je eigenlijk altijd de weg aan jouw linkerhand. Na wat korte klimmetjes krijg je spectaculaire vergezichten op de golfbaan en de Middellandse Zee. Op warme zomerdagen doe je deze wandeling best ’s morgens vroeg. Neem dan zeker wat water mee. De wandeling duurt een klein uurtje. Draag stevig schoeisel want hier en daar moet je een stukje over keien.

WandelingAlhaurinGolf

Advertentie