Een merkwaardig kasteel ter ere van Columbus

Deze attractie is in weinig gidsen terug te vinden. Misschien omdat het net iets te kitscherig is. Maar dat maakte onze nieuwsgierigheid nog groter. Het kasteel werd gebouwd tussen 1987 en 1994 door Dr. Esteban Martín Martín, een arts uit de Verenigde Staten. Esteban was een fervent bewonderaar van Columbus, en verbaasde zich over het gebrek aan erkenning voor de beroemde ontdekkingsreiziger. Daarop besloot hij een passende hommage te creëren voor de ontdekker van Amerika

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Dr. Esteban bouwde het monument in zijn vrije tijd met de hulp van twee lokale aannemers.  Hij overleed in 2001.

Sample Photo

Je zal in de decoratie diverse elementen ontdekken die refereren naar de historische reizen van de ontdekkingsreiziger, zoals bijvoorbeeld de uitgesneden afbeeldingen van de 3 schepen die de reis maakten naar Amerika.Het gebouw is versierd met detail-graveringen die de gewaagde ontdekkingsreizen uitbeelden, net als de emblemen van de Katholieke Koningen Isabel en Fernando die deze reizen financierden.

Castillo Comares is het grootste monument ter wereld ter ere van Columbus. Een toegangsticket kost amper 2 euro. Op een kwartiertje heb je alles gezien. Het prachtige vergezicht op de kustlijn krijg je er gratis bij. Het kasteel ligt net naast Benalmádena Pueblo en is makkelijk vanaf de snelweg te bereiken.

 

 

 

 

Advertentie