Speleologie in de Sierra de las Nieves

Speleologie (35 km.)

De Sierra de las Nieves is rijk aan grotten en spelonken, waarvan een gedeelte nog niet eens helemaal onderzocht is. Drie bijzondere grotten zijn de Hoyos del Pilar, de Hoyos de Lifa en de Cuevas del Moro. Een van de diepste spelonken van Europa is de Pozo de GESM, die pas in 1978 werd ontdekt en nog niet geheel in kaart kon worden gebracht door de talrijke speleologen die hier onderzoek doen. De ingang ligt op 1670 meter hoogte en de spelonk daalt af tot 1098 meter.

Je kan zelf op ontdekkingstocht in de Tinaja Grot. Eén van de meest indrukwekkende grotten van de Sierra de las Nieves. Je bereikt deze na een 45′ durende trektocht. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Duur: 3 uur in de grot, 1 uur héén, 1 uur terug.

Advertentie