Skiën in de Sierra Nevada

Skiën in de Sierra Nevada (200 km.)

Wie van ski houdt zal in het dorpje Pradollano in de Sierra Nevada een onvergetelijke wintersport vakantie beleven. Dit skigebied kan met zijn 66 km pistes wedijveren met vele skistations in de Alpen. Eén groot voordeel hebben ze wel, de zon schijnt hier het meest van alle skiarena’s in Europa. Het gebied noemt dan ook toepasselijk “Sol y Nieve” (Zon en sneeuw). Maak alvast kennis met het skiën in het Zuiden van Spanje. Van blauw tot zwart, ieder type skiër komt hier aan zijn trekken. Er staan 24 liften ter beschikking die je in een mum van tijd tot vlakbij de top van de Pico Veleta brengen op 3300 m hoogte.

Hou je niet zo van skiën en ben je eerder een snowboarder dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de half-pipe te Pradollano. Wat afwisseling kan nooit geen kwaad, dus een middagje langlaufen, rodelen, rijden met een sneeuwscooter of een tochtje maken met een hondenslee is hier ook perfect mogelijk.

Ski in de Sierra Nevada te Spanje

Aan sneeuw nooit geen gebrek, daar zorgen de honderden sneeuwkannonen voor die de hellingen van december tot half april steeds voorzien van verse sneeuw.

Je vindt  hier de grootste en meest geavanceerde mechanische sneeuwinstallaties van Europa. Want door de vele zonneschijn durft sneeuw wel eens achterwege blijven.