Familie-attracties in Benalmádena

Benalmadéna is een aardige badplaats waar het rustiger is dan in het naastgelegen Torremolinos. Je kan er verschillende toeristische attracties voor de hele familie vinden.

Selwo Marina, Benalmádena

Behalve dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen vind je hier ook krokodillen, slangen en een groot aantal exotische vogels. Er worden dolfijnen- en zeeleeuwenshows gegeven. Een paar keer per dag kan je samen met de begeleiders mee in het water voor ‘een ontmoeting met de dolfijnen’. Dit arrangement is apart te boeken en best vooraf te reserveren.

Afbeeldingsresultaat voor selwo marina

  • Het park is van december tot medio februari gesloten

 

Teleferico, de kabelbaan in Benalmádena

Kabelbaan (ingang naast Tivolipark) naar de 800 meter hoger gelegen top van de Calamorro. Dagelijks wordt er een roofvogelshow gegeven, kun je ezeltje rijden en wandelen.

Tivoliworld, Benalmádena

Pretpark voor het hele gezin met verschillende thema´s. Het terrein heeft een oppervlakte van maar liefst 1000 m² en bestaat uit vier zones: een Moorse compleet met moskee, een Andalusische, een Tiroolse en één die draait rond het Wilde Westen. Er zijn verschillende types van inkomprijzen, al dan niet met toegang tot attracties inbegrepen. Het park heeft ook een eigen betaalsysteem. Informeer je goed om te bekijken wat voor jouw gezinssituatie de beste formule is.

  • Het hele jaar geopend maar de openingstijden van het park zijn gedurende het jaar verschillend.

Sealife, Benalmádena

Op onderzoek in de onderwaterwereld. Zoet- en zoutwatervissen, reuzenkwallen en schildpadden.

Dit aquarium in het hart van de ‘Eftelinghaven’ zoals de plezierhaven van Benalmadena ook wel wordt genoemd is compact en boordevol grote vistanks waarin maar liefst 5.000 maritieme schepsels rondzwemmen en zweven. De tweede tank na de ingang is gelijk al erg leuk boordevol spetterende roggen en haaien. Op gezette tijden worden rondleidingen georganiseerd en kun je deze maritieme ‘stofzuigertjes’ ook voeden. Ook kun je onder begeleiding en toeziend oog van de medewerkers zeesterren en zeeaugurken oppakken . De pirañatank en de watertunnel zijn hoogtepunten.  Je bent er al gauw 2,5 uur zoet.

Sealife Benalmádena: Puerto Marina Calle de La Darsena 2, 29630 Benalmádena, Malaga bij de entree van de haven

Butterfly Park, Benalmadena

Mariposario de Benalmadena

Leuke nieuwe aanwinst  in Andalusie: Mariposario Benalmadena. In deze vlindertuin vind je wel 1.500 vlinders (150 soorten) en daarnaast natuurlijk ook vele exotische planten. Het nieuwe verblijf van deze evolutiewondertjes bevindt zich in een exotische Thaise tempel en is met 2000 m2 zelfs de grootste vlindertuin van Europa. Binnen ligt de temperatuur tussen de 24 en 29 graden met een luchtvochtigheid van 80%.

Advertentie