Málaga

Het oude centrum is verrassend mooi en rustig. De gezellige Moorse stad met zijn vele palmbomen stond lang in de schaduw van dé  klassiekers Sevilla, Granada, Córdoba. Toch is Malaga een stijger. Een paar hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het Romeins theater, het Gibralfaro kasteel, het Alcazaba, en de kathedraal. Ook de overdekte markt is een bezoek meer dan waard! Het nieuwe Picasso museum geeft verse zuurstof aan de stad: de grote Pablo Picasso heeft er immers zijn kinderjaren doorgebracht. Malaga heeft nóg een culturele tempel: het Thyssen museum, opgedragen aan mevrouw Carmen Thyssen.

Malaga_Paddleinspain.com

Malaga is een charmante stad, met een gezellig autovrij stadscentrum, en vele tapasbars.  En het is een levendige havenstad, met een splinternieuwe hippe pier (Muelle Uno) vol trendy bars en enkele nieuwe musea.

KUNST

Picassohuis en museum (35 km.)

Het geboortehuis van Picasso toont een intiem portret van de eerste jaren van Picasso, toen die met zijn familie in Malaga woonde en zijn eerste tekenlessen kreeg van zijn vader die ook kunstschilder was.

Afbeeldingsresultaat voor casa natal picasso malaga

 

Het Picasso museum in Málaga is nog redelijk jong. Het is in 2003 geopend en mede mogelijk gemaakt door de familie Picasso. De vaste tentoonstelling bestaat voor een groot deel uit familiebezit en laat vooral werken van de eerste en laatste periode van de meester laten zien: www.museopicassomalaga.org

 

Afbeeldingsresultaat voor museum picasso malaga

Centre Pompidou (35 km)

Aan de Muelle Uno vind je in de kleurrijke kubus een bijhuis van het Parijse Centre Pompidou. Met werk van o.a.  Pablo Ruiz Picasso (geboren in Malaga), Rineke Dijkstra (Nederlandse fotografe), Tony Oursler, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst, René Magritte, Chirico, Alberto Guacometti en Sophie Calle.

Meer info via www.centrepompidou.es – op zondagnamiddag kan je vanaf 16 uur het museum gratis bezoeken.

 

Jardin Botanico (35 km.)

La Concepciòn is een prachtige weelderige tropische tuin, een paar kilometer buiten Malaga. De gemeente Malaga heeft de tuin en de bijhorende gebouwen gekocht en onderhoudt het domein piekfijn. Zo’n groene oase met watervallen en een prachtig uitzicht over de stad: het is een aangename verrassing in het droge zuiden.

Advertentie