De wijken van Sevilla

Sevilla (230 km.)

Sevilla, stad van romantiek, van lange nachten, van flamenco, van temperament, van eten, drinken en praten, van sinaasappelbomen, van pleinen, van macho’s, van passie en van cultuur.

Het is warm in Sevilla. Sterker nog, Sevilla is een van de warmste steden van Europa. De winters zijn mild en de zomers zijn heet. In juli en augustus wordt de 40 graden-grens regelmatig overschreden. Sevilla is beroemd om de Mudejar-architectuur. Dit is een mix van de Islamitische met de Katholieke bouwstijl. Na de overwinning van de Katholieken op de Moren lieten zij vele prachtige bouwwerken in tact. Wel werd er een Katholieke draai aan gegeven. Een mooi voorbeeld is de kathedraal met de Giralda. Dit is een moskee omgebouwd tot kathedraal. Ook de Real Alcázar, het koninklijk paleis met de adembenemende tuinen en patio’s, is een icoon van Sevilla.
De stad heeft vele gezichten. Zo hebben de wijken van Sevilla allen een geheel eigen identiteit.  Aangrenzend aan het centrum ligt de oude Joodse wijk Santa Cruz. Deze wijk is op zichzelf al  een bezienswaardigheid. Je betreedt een hele andere wereld met de smalle steegjes, kleine pleintjes en kronkelstraatjes. Hier zitten veel souvenirwinkels, specialiteitenzaken, restaurants, tapasbars en terrasjes. Wil je wat minder toeristen om je heen, ga dan tapas eten in El Arenal. Dit gebied ligt tussen het centrum en de oever van de Guadalquvir. Hier ligt ook de arena van de stierenvechters. Begeef je ook een avond tussen de locals in de volkswijk Triana. Met een beetje geluk beland je op een spontane Flamenco-avond. Ook typisch Spaans is de wijk Macarena. Ga hier eens mensen kijken en natuurlijk de basiliek bezichtigen, die over de top is behangen met pracht en praal. Tenslotte mag je de levendige jonge wijk Alameda niet overslaan. Middelpunt is het plein Alameda de Hércules. Ga hier een avond eten en dansen.

Advertentie