De rots van Gibraltar

Gibraltar (110 km.)

Gibraltar is een Engelse enclave en u waant er zich meteen in Engeland. U kunt er allerlei Engelse producten kopen en ziet er zelfs de rode dubbeldekbussen rijden. Sinds 1929 rijdt men er wel gewoon rechts. De inwoners zijn tweetalig dus u kunt er zowel in het Engels als in het Spaans terecht. U kunt betalen met Engelse ponden én Euro’s, echter de parkeermeters werken alleen op Engelse ponden. De straat van Gibraltar is de zee-engte (doorvaart) tussen Marokko en Spanje. Op het smalste punt zijn de landen  14 kilometer van elkaar verwijderd.

Gibraltar is ideaal voor een dagje winkelen, u vindt er vele winkels gesitueerd rond de aantrekkelijke haven.  U kunt er de Rots bezoeken waar u de enige Europese apen kan zien, u kunt er het natuurreservaat bezoeken, of ronddwalen in de natuurlijk gevormde grotten waar u stalachtieten en -mieten zal aantreffen.

Andalusie2017_small_315

Advertentie