Castillo La Mota

Vanuit Casa Mariposa zie je op de heuvelrug Castillo La Mota pronken. Een wat vreemd bouwwerk.

zichtopwatertoren

Het lijkt net een echt klein kasteel op een bergje met 360 graden panoramisch uitzicht. Volgens de geruchten zouden de Moren het gebouwd hebben of werd het kasteel er in de middeleeuwen neergezet. Niets is echter minder waar.

Het is eigenlijk een watertoren …. Deze werd op een bergje neergezet maar door de makers verbouwd tot een als kasteel uitziend gebouw om het mooier te laten lijken.

kasteel2

De watertoren werd op deze plaats gebouwd omdat het dienst zou gaan doen als waterleverancier voor de te bouwen golfbanen en luxe woningen. Deze zijn er echter nooit gekomen maar de watertoren/kasteel staat er nog wel en is inmiddels een toeristisch hoogtepunt geworden. Met behulp van een drone werden rondom Castillo La Mota zeer mooie beelden gemaakt van de omgeving.

 

Advertentie