Alhaurín El Grande

Alhaurín el Grande ligt tegen de Sierra de Mijas en in het hart van de Gualdahorce Vallei. Het is een groot en levendig dorp met 22.000 inwoners waarvan 15 procent uit het buitenland afkomstig is. Gelukkig heeft het dorp haar Spaanse karakter behouden. Het ligt op 239 meter boven zeeniveau.
Alhaurín el Grande ligt tegen de Sierra de Mijas en in het hart van de Gualdahorce Vallei. Het is een groot en levendig dorp met 22.000 inwoners waarvan 15 procent uit het buitenland afkomstig is. Gelukkig heeft het dorp haar Spaanse karakter behouden. Het ligt op 239 meter boven zeeniveau.

Je kan er alle voorzieningen vinden: medische dienst, supermarkten, ijssalons, Spaanse en internationale restaurants,…

Veel spectaculaire bezienswaardigheden heeft het dorp niet, behalve dan misschien uit historisch oogpunt de onlangs gerestaureerde parochiekerk de Nuestra Señora de la Encarnación uit de vijftiende eeuw. Een leuk tripje is naar de Moorse graanmolen uit de vijftiende eeuw bij de Rio Fahala rivier even buiten het dorp.
Veel spectaculaire bezienswaardigheden heeft het dorp niet, behalve dan misschien uit historisch oogpunt de onlangs gerestaureerde parochiekerk de Nuestra Señora de la Encarnación uit de vijftiende eeuw. Even buiten het dorp vind je een Moorse graanmolen uit de vijftiende eeuw bij de Rio Fahala rivier.

 

Advertentie