Sierra de las Nieves

Het natuurpark Sierra de las Nieves strekt zich uit vanaf de heuvels bij Marbella tot aan Tolox bij Malaga en in het noorden tot Ronda. In het midden van het 202 km2 grote gebied ligt de hoogste top, de Torecilla, van bijna 2000 meter hoog. De tocht naar de Torrecilla is  alleen geschikt voor ervaren wandelaars. Rij naar Quejigales, een voormalige kampeerplaats met ruime parkeermogelijkheden.  Vervolgens begint men de route naar de top van de Torrecilla (met 1920 meter de hoogste berg in de provincie Málaga) met een totale stijging van 850 meter over een afstand van 8 km.

In de zomer is, stevig doorstappend, deze duidelijk aangegeven route in zes uur heen en terug te belopen, maar in de winter met sneeuw tot aan de enkels is het natuurlijk een geheel ander verhaal. Bij zware sneeuwval is het wenselijk een GPS mee te nemen en bergschoenen met stijgijzers zijn meer dan aanbevelingswaardig evenals een stevige wandelstok.

Advertentie