El Torcal

Wandelen door een bijzonder maanlandschap vol rotssteenformaties.

Het natuurpark El Torcal is een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Europa. In El Torcal komen voornamelijk kalkstenen rotsen voor die meer dan 150 miljoen jaar gevormd zijn door mariene sedimenten en die zeer gevoelig zijn voor erosie.

De langzame maar continue werking van regen, sneeuw en wind op dit gesteente hebben dit karakteristieke landschap gevormd, dat indruk maakt op de bezoeker en zijn verbeelding. Soms denk je aan een maanlandschap, op andere momenten heb je het gevoel in de Rocky Mountains rond te lopen.  De diverse routes door het park zijn goed aangegeven.

In de zomer kun je een wandeling beginnen om 18:30 uur en eindigen om 21:00 uur voor diner in het bezoekerscentrum of voor een andere activiteit, zoals bijvoorbeeld sterrenkijken in het centrum.

Goede schoenen zijn géén overbodige luxe. Buiten de zomer kan je soms ook een warme trui geruiken want El Torcal ligt op een hoogte van 1300 meter.

El Torcal bevindt op 70 km. van Casa Mariposa. De makkelijkste aanrijroute loopt via Malaga. Neem daar de snelweg naar Antequera. Ter hoogte van Casabermeja neem je de afslag naar Villanueva de la Concepción. Vanaf daar staan wegwijzers naar het beschermde natuurpark.

Advertentie