Sterrenregen

MALAGA

José Carlos Garcia heeft zijn vroegere Café de Paris ingeruild voor een trendy plek naast het kerkje op de Muello Uno in Malaga. Michelin beloonde hem met een ster.

BENALMADENA/FUENGIROLA:

Op de grens tussen deze twee kustplaatsen vind je La Reserva del Higueron. Een chique hotelcomplex dat plaats biedt aan restaurant Sollo van chef Diego Gallegos. Deze Braziliaanse kok bouwde een reputatie op als  caviaarchef maar werkt ook graag met riviervissen.

MARBELLA

Dani Garcia is de trotse bezitter van twéé Michelinsterren. In Marbella runt hij zowel een luxerestaurant als de brasserie BIBO.

Skina, in Marbella, is een 1 ster Michelin restaurant, in het oude stadsgedeelte van Marbella. Het is weg van de toeristische restaurants, en is ligt verscholen in een typische Spaans “steegje”, en als je wat gelukt hebt, kan je de repetitie van het plaatselijk koor nog meepikken, terwijl je op het terras zit. Het is het kleinste Michelinrestaurant ter wereld met amper 14 zitplaatsen.

Restaurant El Lago werd onlangs ook nog eens een keer door het tijdschrift Gentlemen uitgeroepen tot een van Spanje’s beste eetgelegenheden. Zulke hoogstaande Michelin restaurants zou je misschien alleen verwachten in wereldsteden, maar niets is minder waar. Marbella spant ook op culinair vlak de kroon en is de enige Andalusische stad met zoveel Michelin-sterren, zelfs meer dan Malaga en Sevilla.

Mauricio Giovanini  van Messina in Marbella is een Argentijn die in zijn keuken de Mediterraanse smaken en texturen  respecteert.

CASARES

Luis Olarra van Kabuki Raw. Het signatuurrestaurant van Finca Cortesin in Casares genoemd naar een Japans theater. Voor liefhebbers van fusion en de orthodoxe Japanse keuken.

Advertentie