Churros

Casa Aranda

Churros eet je in Málaga bij Casa Aranda.  Dit huis van vertrouwen bestaat al sinds 1932. In Casa Aranda kun je  van heerlijke traditionele churros genieten. Deze deegstaven zijn een echte heerlijke lekkernij. Het deeg wordt spiraalvormig in de gloeiend hete olijfolie gespoten. Als de churros gaar zijn worden ze uit de olie gehaald en in stengels van gelijke grote geknipt. De Malagueños eten de churros zowel als ontbijt s’morgens maar ook de rest van de dag worden deze graag gegeten als snack. In Casa Aranda wordt ook een goed bakje koffie uitgeschonken, wat prima bij de churros past.  Nog lekkerder is een kopje warme chocolademelk  met churros.

Casa Aranda wordt vooral veel bezocht door de Malagueños. s’morgen en aan het einde van de middag zijn de plaatsen in het smalle en schaduwrijke straatje goed tot zeer goed bezet.
De kelners roepen al vanaf het terras naar de keuken hoeveel portie churros ze nodig hebben. ’s Middags tijdens de siësta is Casa Aranda gesloten, en rond 5 uur gaat Casa Aranda weer open en loopt het terrasje weer vol.

Sinds kort is er in de buurt van het Museum Thyssen een tweede vestiging. IMG_1914

Advertentie