Eerste kunstwerken Centre Pompidou in Málaga gearriveerd

Het wordt een cultureel hoogjaar in Málaga.  Het Centre Pompidou vestigt hier de komende 5 jaar een bijhuis en ook een 100-tal stukken uit de collectie van het Russisch Staatsmuseum (o.m. Kandinsky en Chagall) uit Sint-Petersburg zijn binnenkort te zien in een nieuw museum.

Deze week arriveerden de eerste werken uit Parijs aan Muelle Uno. De gerestaureerde en gemoderniseerde havenpier pal in het centrum van de stad.Pompidou-unload-01

Vlakbij de kubus wordt volop gewerkt aan een expositieruimte van 6.000 m².

Pompidou Artist Impression

Met werk van o.a.  Pablo Ruiz Picasso (geboren in Malaga), Rineke Dijkstra (Nederlandse fotografe), Tony Oursler, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst, René Magritte, Chirico, Alberto Guacometti en Sophie Calle.

Centre-Pompidou-Malaga-09De Muelle Uno is ondertussen ook een stuk aantrekkelijker geworden. Alle horecaruimtes zijn verhuurd en er zijn nieuwe glazen wanden geïnstalleerd zodat het nu ook in de wintermaanden een aangename plek is geworden.

Het museum opent op 28 maart 2015.

Meer info via www.centrepompidou.es

Vanuit Casa Mariposa ben je op 40 minuten aan het Centre Pompidou.

 

Advertentie